What radio module can I use to transmit at 500kbit?


+ Reply to Thread
Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member creatv's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    Total Downloaded
    90.58 MB

    0 Not allowed!

    Default What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    Hi all,
    I'm looking for various solutions to send 500Kbit with radio module.
    The distance around 100mt, bi-directional and NOT with WiFi module,
    Someone has ideas

Attention

This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


Thank you for your attention.

  • #2
    Prolific Poster RGV250's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,350
    Thumbs Up
    Received: 29
    Given: 7
    Total Downloaded
    1.09 GB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    Hi,
    I would try asking here https://www.radiometrix.com/lnm2h-lnm3h

    Regards,
    Bob
    Last edited by RGV250; 18th September 2019 at 21:54.

  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

  • #3
    Prolific Poster RGV250's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,350
    Thumbs Up
    Received: 29
    Given: 7
    Total Downloaded
    1.09 GB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?


  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

  • #4
    Junior Member creatv's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    Total Downloaded
    90.58 MB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    Hi RGV250,
    ZETAPLUS Smart Transceiver Module 868MHz SO
    is very nice, I look the datasheet and I have see that USART is low.
    I must use SPI communication but is the first time with SPI.
    I hope don't have problems
    Now buy 2 pieces and I'll do some tests.
    If I have problems I will ask for help.
    But if you already have some code to start ...
    Thanks

  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

  • #5
    Prolific Poster RGV250's Avatar
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    2,350
    Thumbs Up
    Received: 29
    Given: 7
    Total Downloaded
    1.09 GB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    Hi,
    I don't have any code, I just knew who made the units. Hopefully if you get stuck with the code there will be someone here who can help.

    Regards,
    Bob

  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

  • #6
    Junior Member creatv's Avatar
    Join Date
    Mar 2014
    Posts
    7
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    Total Downloaded
    90.58 MB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    Hi Bob,
    I will update the thread

  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

  • #7
    Junior Member JonW's Avatar
    Join Date
    Dec 2019
    Posts
    13
    Thumbs Up
    Received: 1
    Given: 0
    Total Downloaded
    154.49 MB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    Nordic semi do a host of devices that are adaptive and can easily reach that data-rate and fairly simple to use. Opt for a higher frequency at 2.4GHz and use chip antennas or PCB trace (depending on the DK of the Laminate). You can get the design into a very small form factor using these and they are low power.

    Jon

  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

  • #8
    Prolific Poster towlerg's Avatar
    Join Date
    Mar 2012
    Posts
    2,280
    Thumbs Up
    Received: 78
    Given: 182
    Total Downloaded
    5.30 GB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    There are several bits of code for nRF24L01+, not sure if it's fast enough for your app. Very easy to use, Ack/Nak automatically plus payload with ack for two way data with pretty much zero software overhead. Also cheap as chips, even the high power version with a proper ariel.
    George.

  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

  • #9
    Junior Member Giuseppe's Avatar
    Join Date
    Jul 2019
    Posts
    25
    Thumbs Up
    Received: 0
    Given: 0
    Total Downloaded
    383.45 MB

    0 Not allowed!

    Default Re: What radio module can I use to transmit at 500kbit?

    Even the cc1101 from date manages to reach 500Kbit. I am still banging my head to make a working code. However I think that once you understand how it works it remains as a very flexible radio

  • Attention

    This valuable resource relies upon the very small amount of revenue generated by displaying online advertisements to our visitors.

    The advertisements we display are relevant to this web site and your browsing history

    Please consider supporting us by disabling your ad blocker.


    Note: Some users have reported issues related to ad-blockers rendering parts of this wesite unusable,
    where possible we will rectify the issues to enable you to use this resource with adblocking enabled.

    If you can, please report issues in the forum area WebSite / Forum Issues


    Thank you for your attention.

    Thread Information

    Users Browsing this Thread

    There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

       

    Similar Threads

    1. Serial data transmit through a RF 433MHz to a MCU16F877A From a PC
      By zumman in forum Absolute Beginners Section
      Replies: 17
      Last Post: 11th March 2015, 15:39
    2. TEA5767 Radio module.
      By Mellbreak in forum Projects discussion
      Replies: 9
      Last Post: 13th January 2015, 13:58
    3. Usart interrupt for transmit
      By maxiboost in forum Proton Plus Compiler v3
      Replies: 9
      Last Post: 11th February 2009, 05:50
    4. Stuck with Serial Transmit under Interrupt control
      By johngb in forum Proton Plus Compiler v3
      Replies: 7
      Last Post: 15th December 2004, 09:16
    5. [SOLVED !] New radio module
      By Richard in forum The Lounge
      Replies: 0
      Last Post: 26th December 2003, 09:54

    Posting Permissions

    • You may not post new threads
    • You may not post replies
    • You may not post attachments
    • You may not edit your posts